StoryEditor
hrvatski odvjetnik

Zvonimir Hodak kao James Bond: Probao ući u avion sa špijunskim pištoljem u obliku olovke

Piše Desk  /  07.11.2021., 13:39h
Kako su kazali iz policije, kriminalističko istraživanje je dovršeno.

Odvjetnik Zvonimir Hodak je pušten na slobodu nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja u Dubrovniku, a zbog oružja koje je kod njega pronađeno bit će podnesena kaznena prijava, doznaje Dubrovački dnevnik.

Kako su kazali iz policije, kriminalističko istraživanje je dovršeno, a protiv muške osobe (83) kod koje je na dubrovačkom aerodromu pronađeno oružje prilikom kontrole slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz članka 331 Kaznenog zakona, neovlašteno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari.

Podsjetimo, Hodak je jučer trebao biti na letu iz Dubrovnika za Zagreb u 16:20, no kod njega je tijekom pretrage pronađeno oružje. Radi se o manjem improviziranom vatrenom oružju. 

Jutarnji list doznaje da je Hodak kod sebe imao tzv. pištolj-olovku. Riječ je o najčešće improviziranome vatrenome oružju koje oblikom imitira olovku, no u njemu se nalazi pravi metak manjega kalibra koji se uz pomoć okidača može ispaliti. Takvo vatreno oružje je zabranjeno posjedovati, odnosno za njega se ne može ishoditi dozvola.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 15:08