StoryEditor

Zvone Boban napustio Fifu i vraća se kući: Ovo je bila teška odluka

Piše D  /  14.06.2019., 02:06h

Zvonimir Boban napustio je Fifu kako bi se pridružio svojem bivšem klubu Milanu, objavila je Fifa na svojoj stranici. U svojem bivšem klubu bit će sportski direktor.

- Jako je teško napustiti Fifu, ali slijedio sam svoje srce kad sam donosio ovu odluku. Milan je moja obitelji, a grad Milan i Italija su moja kuća. Želim pomoći klubu - rekao je Boban i dodao: - Hvala predsjedniku Infantinu što mi je dao priliku nakon što je izabran 2016. godine.

Počašćen sam što sam mogao raditi za Fifu i vratiti je na pravi put, daleko od skandala i narušenog imidža. Osjećam da sam pridonio promjenama u posljednje tri godine. Oglasio se i predsjednik Fife Gianni Infantino.

- Ne mogu dovoljno zahvaliti Zvonimiru na svemu što je učinio za Fifu i nogomet u posljednje tri godine. Mnoge pozitivne promjene koje smo napravile ne bi bile moguće bez njega. Jako će nam nedostajati, ali mu želim uspjeh u novom izazovu i voljenom klubu - rekao je Infantino.

Legendarnog kapetana vatrenih u Milan je pozvao Paolo Maldini koji je postao tehnički direktor kluba. Boban bi u klubu trebao odnašati dvije funkcije. Bio bi sportski direktor, ali i svojevrsni politički lider zadužen za održavanje dobrih odnosa s ligom, talijanskim savezom, Uefom i Fifom.

Boban je za Milan igrao od 1992. do 2001. godine te je u 251 utakmici zabio 30 golova. Osvojio je četiri talijanska prvenstva, tri superkupa, a 1994. godine i Ligu prvaka. Navijači su ga jako voljeli, pa ne čudi da su gotovo jednoglasno zazivali njegov povratak u Milan.   

S druge strane, Milan je daleko od svojih slavnih dana. Posljednji su put prvaci Italije bili 2011., a zadnji put su Ligu prvaka osvojili 2007. Klub je danas u rukama američkog fonda Elliott Managementa, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 18:04