StoryEditor

Zvizdića "interesira" zašto ne rade Zastupnički dom i Dom naroda

Piše D  /  23.07.2019., 05:07h

- Želim uvijek da se vladam u skladu s važećim zakonima, poštujem vladavinu zakona i sve dok je to tako ponašat ću se u skladu s onim mogućnostima koje dozvoljava Izborni zakon BiH, koji vrlo jasno precizira da se do imenovanja izvršnih funkcija mogu obnašati takve funkcije - kazao je Zvizdić, dodajući da nije samo on u toj situaciji, te da veliki broj ministara na nivou Federacije i države BiH je u toj dvojnoj ili dvostrukoj ulozi - naveo je Zvizdić, prenosi Fena.

Dodao je da za to postoji vrlo jednostavno rješenje, a to je da Predsjedništvo BiH pošalje ime mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je postavio pitanje zašto se priča samo o imenovanju Vijeća ministara BiH, te „zašto ne radi organ koji je formiran, a to je Parlamentarna skupština BiH“?

- Jako me interesira to pitanje zašto ne rade Zastupnički dom i Dom naroda, kada su izabrani zastupnici, kada je izabrano rukovodstvo, kada više od 30 zakona čeka, kada više od 30 financijskih sporazuma čeka. Oni su već sada ‘teški‘ više od 600 milijuna eura, vezani su za svaki pedalj BiH, za svaki dio infrastrukture, ne samo prometne, nego i komunalne - kazao je Zvizdić.

Dodao je kako ga interesira zašto ne radi organ koji je formiran, „a sve je fokusirano na imenovanje organa koji još uvijek nije formiran, a ima zakonsku obvezu da u takozvanom tehničkom mandatu obavlja svoju funkciju“.

- Po meni je jako važno bilo da počne raditi onaj nivo BiH koji je konstituiran. To je jedna stvar i druga stvar je da što prije dobijemo iz Predsjedništva BiH ime mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH - zaključio je Zvizdić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:20