StoryEditor

Zvizdić: Vjerujem kako će imenovanje Tegeltije sutra biti potvrđeno

Piše D  /  04.12.2019., 02:12h

Zvizdić očekuje da će sutra biti potvrđeno imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

- Poslije toga očekujemo da će procesi ići u skladu s predviđenim procedurama dostave imena za ministre, zamjenike ministara, procedure provjere koje će provesti Središnje izbornog povjerenstva  BiH i SIPA, tako da do kraja ove godine očekujemo da ćemo biti u prilici da imenujemo kompletno Vijeće ministara BiH - istaknuo je Zvizdić.

Najavio je da će prva naredna redovna sjednica Zastupničkog doma PSBiH biti 18. prosinca, te da će biti spremni da, kada dobiju konačnu potvrdu za ministre i zamjenike ministara, imenuju Vijeće ministara BiH.

Napomenuo je da u siječnju naredne godine planiraju održati dvije redovne sjednice Zastupničkog doma, kako bi bili usvojeni zakoni, a posebno financijski sporazumi koji su već dugo na čekanju u Zastupničkog domu.

- Nisam sklon da govorim o tim ‘reprezentacijama‘, kako ih neko naziva - hrvatskoj, srpskoj i bošnjačkoj. To nije ni u skladu s našim zakonskim normama. Ali sam siguran da će Zoran Tegeltija, ako sutra bude potvrđeno njegovo imenovanje, a očekujem da će biti potvrđeno, vrlo brzo, u narednih nekoliko dana, dobiti imena i ministara i zamjenika ministara, s pratećom potrebnom dokumentacijom kako bi se ušlo u proceduru provjera i kako bi se što prije imenovalo Vijeće ministara BiH - kazao je Zvizdić. 

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 02:43