StoryEditor

Zvizdić: Treba mijenjati Ustav BiH i vratiti se rješenjima iz Travanjskog paketa

Piše D  /  18.04.2021., 01:04h

Zvizdić je, gostujući na redovnoj nedjeljnoj sesiji Kruga 99 govorio o temi “‘Non paper’ realpolitika i stabilnost suverenih država”.

Zvizdić je podsjetio da su trenutno u javnosti dva ‘non papera’ u kojima drugi pišu o Bosni i Hercegovini a, iako različita, oba imaju zajednički nazivnik i to je u miješanje u unutarnje stvari samostalne i suverene Bosne i Hercegovine.

Kako je dodao, vanjsku politiku zemalja koje imaju deklarativnu privrženost Europske unije ne prate stvarni i realni postupci koji su usklađeni s politikom Europske unije i zemalja EU.

“U BiH smo sposobni odlučivati o našoj sudbini i te države trebale bi nam pomoći na putu ka EU, a ne otežavati nam taj posao koji je ionako složen”, kazao je Zvizdić.

Mišljenja je da je potrebno ići kao potpunoj reintegraciji i planskoj, postupnoj, ali temeljitoj promjeni Ustava BiH koja će povećati razinu funkcionalnosti BiH i ojačati državne institucije da provode EU reforme.

Smatra da je potrebno i razmisliti o vraćanju na kvalitetna rješenja iz takozvanog “Travanjskog paketa” koji je bio kreiran u suradnji s međunarodnom zajednicom.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:34