StoryEditor

Zvizdić: "Smjena Bratića je pripremljeni scenski igrokaz"

Piše D  /  19.09.2019., 05:09h

- Ne mislim da je to dobar i pravi put za kreiranje kvalitetnih odnosa unutar BiH, ako hoćete i unutar političkih partija i institucija u BiH. Dovoljno je samo pročitati obrazloženje za njegovu smjenu koje nema nikakve veze niti sa Poslovnikom o radu skupštine, niti sa Ustavom, niti sa zakonima - naveo je Zvizdić.

Dodao je da je riječ o jednom pripremljenom scenskom igrokazu za zastupnike u skupštini RS ili glasače političke partije koja je pripremila i provela takvu proceduru.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s programskom deklaracijom SDA i reakcijama iz Ambasade SAD-a i iz OHR-a, Zvizdić je kazao kako ne bi rekao da je američko veleposlanstvo to osudilo.

- Čini mi se da je američko veleposlanstvo više osudilo najavu samoopredjeljenja koju je najavio SNSD, s vrlo jasnom ustavnom, pravnom normom da postojanje entiteta ovisi od Dejtonskog mirovnog sporazuma. Jer entiteti nemaju državotvorni karakter, nemaju ni jedan element samostalnosti, autonomnosti i države. Oni su samo političko-teritorijalne jedinice unutar Bosne i Hercegovine - naveo je Zvizdić.

Što se tiče same deklaracije, istaknuo je da je ona u potpunosti usklađena sa svim demokratskim načelima, sa svim europskim načelima.

Preporučio je svima koji o njoj govore da je detaljno iščitaju, jer kako je kazao, čini mu se da veliki broj ljudi koji o njoj govori nije nikada pročitao programsku deklaraciju.

Dnevnik.ba
 

27. travanj 2024 05:57