StoryEditor

Zvizdić razgovarao s Palmerom o trenutnoj političkoj situaciji u BiH

Piše D  /  08.05.2019., 06:05h

Zvizdić je rekao da euroatlantske integracije ostaju glavni vanjskopolitički prioritet Bosne i Hercegovine, a da se na unutarnjem planu radi na sveobuhvatnim reformama kako bi se stvorio povoljan poslovni ambijent, privukle investicije, otvorila nova radna mjesta i ubrzao ekonomski razvoj.

- Bosna i Hercegovina aktivno sudjeluje i podržava sve regionalne programe i projekte koji doprinose povezivanju, ekonomskom razvoju i osiguranju mira i stabilnosti u regiji. Kao pozitivan primjer dobrosusjedske suradnje je rješavanje pitanja granice s Crnom Gorom i istaknuo bih da bi slične ugovore trebali potpisati i ratificirati i s ostalim susjedima čime bi se trajno stavila točka na priče o granicama na zapadnom Balkanu i što bi dodatno relaksiralo političke odnose u regiji - naglasio je Zvizdić.

Informirao je Palmera da su institucije BiH ispunile sve uvjete Europske komisije za dobivanje kandidatskog statusa, te izrazio očekivanje da će Europska komisija do kraja ove godine odobriti Bosni i Hercegovini kandidatski status, čime bi odnosi BiH i EU ušli u novu fazu i što bi BiH dodatno učvrstilo na europskom kolosijeku.

Zamjenik pomoćnika državnog tajništva SAD-a Palmer je istakao da SAD ostaju čvrst i posvećen prijatelj Bosne i Hercegovine u reformskim procesima i euroatlantskim integracijama.

Sastanku je prisustvovao ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:23