StoryEditor
gnjevna objava

Zvizdić "promašio loptu" pa napao Hrvatsku: "Nemojte nam, Boga vam, vise pomagati na ovaj način"

Piše desk  /  22.05.2022., 13:52h

Denis Zvizdić, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, oglasio se na svom Facebook profilu o odnosima Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zvizdić je, žargonski rečeno, promašio loptu, jer je poručio Hrvatskoj da više ne pomaže Bosne i Hercegovini. Hrvatska, dakako, pomaže Bosni i Hercegovini, ali pomaže i Hrvatima u BiH koji su žrtve bošnjačkog terora. I to će zasigurno nastaviti činiti, svidjelo se to Zvizdiću ili ne. 

Ako Zvizdić za pomoć smatra podršku u nasilju i ugnjetavanju Hrvata, na takvo što iz Hrvatske sigurno neće naići.

A sada prenosimo Zvizdićevu populističku objavu na društvenoj mreži:

"Čudna je upornost kojom se predstavnici Vlade Hrvatske, usprkos velikim problemima i padu životnog standarda u vlastitoj državi, i dalje miješaju u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine.

U tome, pored notornog Milanovića, ponovo prednjači Grlić Radman koji, potpuno opčinjen BiH, a ne Hrvatskom, skoro na dnevnoj razini daje potpuno neargumentirane i po njemu “povijesne” izjave.

Jednu od takvih, antologijske naravi, je dao i jučer: “Posjet Charlesa Michela BiH je "povijesni čin”, da bi onda “poentirao” sa samoobmanjujućom konstatacijom da je zahvaljujući djelovanju Vlade Hrvatske “BiH prvi put u povijesti u fokusu Europske unije”( o tempora, o mores!)

Kako se obmana najbolje suzbija istinom, evo nekoliko podataka koji potpuno demantiraju Grlić Radmana, jer je BiH u periodu od 2015. do 2019. bila u pozitivnom fokusu EU, ostvarivši mjerljiv i kredibilan napredak na putu euroatlantskih integracija i socio-ekonomskih reformi.

U tome periodu se s europskim dužnosnicima razgovaralo o ekonomskom razvoju, izgradnji infrastrukture, energetskoj efikasnosti, zaštiti okoliša, razvoju poljoprivrede i proizvodnje, suradnji među mladim osobama, a NE o secesiji i novim teritorijalnim i etničkim podjelama i tada su Bosnu i Hercegovinu posjetili, stavili u fokus svoga interesa i zajedno s Vijećem ministara kreirali brojne europske inicijative za napredak BiH brojni dužnosnici EU i zemalja EU:

- Martin Schulz, predsjednik Europskog parlamenta,

- Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije,

- Donald Tusk, predsjednik Vijeća Europe,

- Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost Europske unije te potpredsjednica Europske komisije, više puta,

- Johannes Hahn, povjerenik za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju, više puta,

- Violeta Bulc, povjerenica za promet Europske komisije

- Jens Stoltenberg, generalni tajnik NATO-a,

kao i kancelari/premijeri država članica EU:

- SR Njemačke Angela Merkel

- Republike Slovenije Miro Cerar

- Republike Austrije Sebastian Kurz,

- Grčke Alexis Tsipras

- Republike Bugarske Boyko Borissov,

- Republike Hrvatske Andrej Plenković,

- Boris Johnson, premijer UK, a tadašnji državni tajnik za vanjske poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske,

- Republike Slovačke Robert Fico

Itd, itd….

I na kraju poruka

Nemojte nam, Boga vam, vise pomagati na ovaj način", napisao je Zvizdić.

Dnevnik.ba

25. rujan 2023 13:07