StoryEditor

Zvizdić: Prilika da BiH prikažemo u mnogo pozitivnijem svjetlu

Piše D  /  06.05.2019., 01:05h

Najavio je da od 7. do 9. svibnja očekuju više od 2.000 sudionika, uključujući prije svega lidere zemalja zapadnog Balkana, „naše susjede iz regije, jer naša namjera je da se i dalje ekonomski, infrastrukturno, privredno jače uvezujemo kako bi napravili povećani nivo konkurentnosti i razvoja naših ekonomija“.

- Imat ćemo priliku da ugostimo skoro 70 delegacija guvernera EBRD-a kao i mnoge poslovne ljude iz 38 ekonomija s kojima Europska banka za obnovu i razvoj ima svoje konekcije. Ovo će biti izuzetna prilika da pokažemo investicione potencijale BiH, da BiH prikažemo u jednom drugom, mnogo pozitivnijem svjetlu - ocijenio je Zvizdić.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je kazao da pripreme teku na najbolji način, te da je s jučerašnjim danom, i to je dobra vijest, 2.886 registriranih sudionika, poslovnih ljudi i guvernera koji dolaze, 82 delegacije i još 300 prijavljenih koji čekaju registracije i provjere.

Po njegovim riječima, najveći dio događaja će se dešavati u zgradi PSBiH i Vijeća ministara BiH, Swiss hotelu i Holidayu. Bit će više od 40 događaja tijekom tri dana, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:54