Article_Top_970x250

Zvizdić: Prilika da BiH prikažemo u mnogo pozitivnijem svjetlu

predsjedavajući Vijeća ministara

Zvizdić: Prilika da BiH prikažemo u mnogo pozitivnijem svjetlu

svibnja 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je na pres-konferenciji u Sarajevu kazao da je čast, zadovoljstvo i izuzetno velika prednost da je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izabrala Bosnu i Hercegovinu, odnosno Sarajevo, kao mjesto gdje će održati godišnji sastanak EBRD-a za 2019. godinu.

Najavio je da od 7. do 9. svibnja očekuju više od 2.000 sudionika, uključujući prije svega lidere zemalja zapadnog Balkana, „naše susjede iz regije, jer naša namjera je da se i dalje ekonomski, infrastrukturno, privredno jače uvezujemo kako bi napravili povećani nivo konkurentnosti i razvoja naših ekonomija“.

- Imat ćemo priliku da ugostimo skoro 70 delegacija guvernera EBRD-a kao i mnoge poslovne ljude iz 38 ekonomija s kojima Europska banka za obnovu i razvoj ima svoje konekcije. Ovo će biti izuzetna prilika da pokažemo investicione potencijale BiH, da BiH prikažemo u jednom drugom, mnogo pozitivnijem svjetlu - ocijenio je Zvizdić.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je kazao da pripreme teku na najbolji način, te da je s jučerašnjim danom, i to je dobra vijest, 2.886 registriranih sudionika, poslovnih ljudi i guvernera koji dolaze, 82 delegacije i još 300 prijavljenih koji čekaju registracije i provjere.

Po njegovim riječima, najveći dio događaja će se dešavati u zgradi PSBiH i Vijeća ministara BiH, Swiss hotelu i Holidayu. Bit će više od 40 događaja tijekom tri dana, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250