Article_Top_970x250

Zvizdić posjetio Hercegovinu: Došao provjeriti rad Vlade HNŽ, pa kritizirao donaciju Hrvatske SKB-u Mostar

Miješanje u nadležnosti

Zvizdić posjetio Hercegovinu: Došao provjeriti rad Vlade HNŽ, pa kritizirao donaciju Hrvatske SKB-u Mostar

tra 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić danas je posjetio Hercegovačko-neretvansku županiju (HNŽ), gdje je obišao i Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" u Mostaru i uručio prigodnu donaciju.

- Donijeli smo jednu malu, skromnu donaciju za Kantonalnu bolnicu i za četiri doma zdravlja, i to u Konjicu, Jablanici, Stocu i za Dom zdravlja 'Stari Grad' u Mostaru. Ono što je izuzetno važno i što smo saznali iz dosadašnjih razgovora jeste potreba da svi izvršni organi vlasti u HNŽ imaju jedan solidaran i pravičan pristup prema svim zdravstvenim ustanovama na području cijele županije jer pandemijom koronavirusa pogođeni su svi stanovnici ove županije i BiH - kazao je Zvizdić, prenosi Fena.

Dodao je kako se ranije danas susreo i s Upravom Hidroelektrana na Neretvi te da je obavio razgovore o ekonomskim mjerama je bitno poduzeti kako bi se pomogao oporavak ekonomije.

- Razgovarali smo o trenutnim ekonomskim posljedicama izazvanim pandemijom koronavirusa, kao i narednim koracima i aktivnostima koje je bitno provesti kako bi se ekonomija na neki način oporavila, pogotovo u Mostaru i u ovoj županiji, imajući u vidu da će on biti najviše pogođen zbog stopiranja svih aktivnosti koje su vezane za turizam. Ali, evo otvara se neka nova mogućnost, pogotovo u poljoprivrednoj, organskoj proizvodnji i u tom smislu izvršni organi, posebno s nivoa županija i Federacije BiH, moraju biti aktivni – poručio je Zvizdić.

Po njegovim riječima, bilo je govora i o načinu na koji mogu biti plasirana sredstva iz stabilizacijskog, garantnog fonda Razvojne banke FBiH koji će pomoći gospodarskim subjektima kako bi se sačuvala radna mjesta i obnovili gospodarski tokovi.

Jedna od tema bila je i pitanje požara u HNŽ, koji su, kako je Zvizdić kazao, evidentno i jasno izazvani ljudskom nepažnjom.

- Civilna zaštita mora što prije nabaviti sredstva koja će omogućiti brzo i kvalitetno gašenje požara, bez obzira jesu li to zrakoplovi, air-traktori ili kanaderi, a koja će biti stacionirani u zračnoj luci u Mostaru te adekvatno reagirati s obzirom da se svake godine ponavlja ista stvar s požarima - poručio je Zvizdić.

Direktor Kantonalne bolnice prim. dr. Zlatko Guzin izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom i prilikom da predstavi funkcioniranja te ustanove u izvanrednim okolnostima.

Nakon posjete Kantonalnoj bolnici u Mostaru Zvizdić će posjetiti i Dom zdravlja u Stocu.

Dnevnik.ba