Article_Top_970x250

Zvizdić: Novom Vijeću ministara dajem punu podršku

predsjedavajući zastupničkog doma

Zvizdić: Novom Vijeću ministara dajem punu podršku

sij 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Novom sazivu Vijeća ministara treba dati punu podršku u realizaciji projekata koji mogu dovesti do jačanja unutrašnje reintegracije, dugoročne političke i socijalne stabilnosti, ekonomskog rasta i razvoja i vladavine zakona, izjavio je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić navodi da je ta podrška potrebna i "zbog daljih kredibilnih aktivnosti na putu euroatlantskih integracija i ispravnog pozicioniranja BiH u međunarodnim i regionalnim odnosima".

"U ovom trenutku, vladajuća koalicija ima komotnu većinu u oba doma parlamenta BiH, i to je izuzetno važna činjenica, koju novoimenovano Vijeće ministara treba iskoristiti na najbolji način", rekao je Zvizdić za "Dnevni avaz".

On kaže da se već na proljeće može očekivati operacionalizacija brojnih projekata koji su otkočeni u parlamentu BiH, a riječ je o više stotina milijuna grant sredstava, kao i više od milijardu eura za infrastrukturne projekte, prvenstveno autoput na Koridoru Vc i izgradnju brzih puteva u BiH.

Zvizdić je rekao da nije optimist u vezi s brzim formiranjem Vlade Federacije BiH, prenosi Srna.

Dnevnik.ba