Article_Top_970x250

Zvizdić: Nadam se kako će se u budućnosti Dan nezavisnosti slaviti u cijeloj BiH

predsjedavajući Vijeća ministara

Zvizdić: Nadam se kako će se u budućnosti Dan nezavisnosti slaviti u cijeloj BiH

ožu 01, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Činjenica da je uručen Upitnik predsjedniku Europske komisije upravo ovdje u Sarajevu najbolji je poklon građanima BiH za Dan nezavisnosti, mišljenja je Zvizdić.

Činjenica da netko na ovako hladnom vremenu odluči da provede noć vani u pokušavajući privući pažnju zbog svojih zahtjeva svakako zaslužuje pažnju svih nadležnih institucija, pogotovo ako je riječ o onima koji su branili BiH i koji su najzaslužniji što danas možemo slaviti Dan nezavisnosti – kazao je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić gostujući jutros na BHT-u.

Smatra da je jedini ispravni put da se kroz dijalog dođe do rješenja.

- Nažalost, trenutna situacija je takva da se Dan nezavisnosti BiH slavi u Federaciji BiH ali nadam se da će se to u budućnosti promijeniti. Nadam se da će u budućnosti izrasti generacije koje će shvatiti kako je BiH njihova jedina domovina, država koju su naslijedili od svojih očeva i djedova – istakao je Zvizdić, prenosi Fena.

Ističe da je 1. ožujak jedan od najznačajnih datuma, te da je BiH u potpunosti samostalna, suverena zemlja sa međunarodno– pravnim subjektivitetom.

Činjenica da je uručen Upitnik predsjedniku Europske komisije upravo ovdje u Sarajevu najbolji je poklon građanima BiH za Dan nezavisnosti, mišljenja je on.

- Poslije sedam, osam godina blokade na europskom putu i vrlo teške situacije koju smo naslijedili kao Vijeće ministara, mi smo otvorili sve procese europskih integracija. Upitnik je sada u rukama Europske komisije te će oni nakon četiri mjeseca, vjerojatno poslati određeni broj dodatnih pitanja. Ali najvažnije je da smo ispunili ključni uvjet za dobivanje kandidatskog statusa – naglasio je Zvizdić.

Istakao je da su svi procesi u BiH, pa tako i ovaj izborni, obilježeni 'opasnom' retorikom.

- Nakon predaje Upitnika, tvrdim mladima da je europski put BiH sasvim izvjestan – podcrtao je.

Ipak, ističe da je najveće pitanje u BiH, pitanje političke stabilnosti.

- Sasvim odgovorno tvrdim da ako ostane ovaj nivo političke volje u BiH, ako smo spremni na razgovor i dijalog, sasvim sigurno do 2025.godine BiH će biti u završnoj fazi pristupanja Europskoj uniji – dodao je Zvizdić.

Kazao je također da će dosta raditi na izgradnji infrastrukture koja je bazni preduvjet za ubrzan ekonomski razvoj BiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250