Article_Top_970x250

Zvizdić: Mostar će dobiti gradonačelnika Bošnjaka koji će graditi multietnički grad

twitter

Zvizdić: Mostar će dobiti gradonačelnika Bošnjaka koji će graditi multietnički grad

velj 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Dopredsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH  i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić napisao je na svom Twitter profilu da je situacija u Mostaru "vrlo jednostavna".

>>>GO HDZ BiH Mostar: Uspostavu izvršne vlasti završiti čim prije i započeti novu eru Grada Mostara<<<

Napisao je da je nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara u srijedu, a da su kandidati za gradonačelnika  dr. Zlatko Guzin ispred “Koalicije za Mostar” i dr. Mario Kordić ispred HDZ-a BiH.

- Većina koja garantira izbor gradonačelnika je 18 vijećnika. Koalicije za Mostar ima 11 vijećnika, a BH Blok sedam vijećnika. 11+7=18. Ako vijećnici Koalicije za Mostar (a hoće 100 posto) i BH Bloka (?) glasaju za dr. Guzina, onda će Mostar dobiti gradonačelnika Bošnjaka koji će graditi jedinstven, europski, multietnički, demokratski, antifašistički, moderan i prosperitetan grad - napisao je Zvizdić.

Napominje da izborom dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara padaju u vodu sve teorije zavjere o nepostojećim zakulisnim dogovorima između SDA i HDZ-a, ali, ako netko od vijećnika Koalicije za Mostar ili BH Bloka ne bude glasao za dr. Guzina, onda je jasno da taj vijećnik i ta politička opcija žele da gradonačelnik Mostara bude kandidat HDZ-a.

- Dakle, stvar je jednostavna - 18 ruku za dr. Guzina i točka - zaključio je Zvizdić.

Dnevnik.ba