StoryEditor

Zvizdić i Emrić pozivaju Inzka da obustavi isplatu plaća parlamentarcima

Piše D  /  06.11.2019., 05:11h

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je da nije moralno primati visoku plaću parlamentaraca, a u isto vrijeme ne raditi. On je nakon sjednice Kolegija Zastupničkog doma PSBiH pozvao visokog predstavnika Valentina Inzka da iskoristi svoje ovlasti i naloži obustavu isplate plaća.

"Pozivam visokog predstavnika da obustavi isplatu plaća parlamentarcima koji ne dolaze na posao, neka naprave kriterije u kojima će plaća biti isplaćena onima koji rade svoj posao", rekao je Zvizdić.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Jasmin Emrić također smatra da je obustava plaća i primjena Gregorianovog modela jedna od dobrih mjera koju bi mogao donijeti Valentin Inzko. Kako kaže, naknade parlamentarcima određene su zakonima koji jasno kažu da se naknade ne mogu mijenjati u toku mandata. Međutim, to ne znači da se isplata plaća ne može obustaviti.

"Takvom intervencijom visoki predstavnik bi napravio veliki pritisak na zastupnike i delegate koji slušaju svoje lidere pa ne dolaze na sjednice Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. To su zastupnici koji učestvuju u opstrukciji rada Parlamentarne skupštine BiH. Sve dok sprovode opstrukcije ne trebaju primati plaće i tada bi u njihovom interesu bilo da se formiraju parlamentarne komisije i da se redovno održavaju sjednice", kazao je Emrić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:17