StoryEditor

Zvizdić Hrvatskoj: Vratite nam imovinu

Piše D  /  11.05.2019., 07:05h

- Zagovornik sam toga da odnose sa susjedima rješavamo dijalogom, ako je potrebno i duže sve dok ne iscrpimo mogućnosti susjedskog dogovora, kazao je Zvizdić novinarima u Sarajevu.

Bio je ipak izričit u tvrdnji da je Bosna i Hercegovina Hrvatskoj vratila svu njezinu nepokretnu imovinu koja se nalazi na bosanskohercegovačkom teritoriju, dok Hrvatska to nije učinila iako je na to obavezna na temelju odredbi sporazuma o sukcesiji bivše SFRJ. 

- Nije potreban nikakav novi bilateralni sporazum ili ugovor, kako se to pokušava nametnuti jer je dovoljan sporazum o sukcesiji, kazao je Zvizdić ističući kako je Predsjedništvo BiH utvrdilo jasne smjernice što dalje činiti i zadužilo tijela vlasti da rade na rješavanju tog pitanja.

Zvizdić je kazao da je u regiji generalno potrebno više konkretne suradnje jer postoje projekti čije bi provođenje svima donijelo korist, a istaknuo je kako je godišnja skupština Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja je ovog tjedna održana u Sarajevu, dala poticaj upravo takvoj suradnji, prenosi HRT.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:46