StoryEditor
prvostupanjska presuda

ZVIŽDAČA MORAJU VRATITI NA POSAO Sanjin Sinanović "dobio" Središnju banku BiH na sudu

Piše desk  /  07.10.2021., 21:42h
Sinanović je prije četiri godine progovorio o kako tvrdi, naštimanim konkursima i falsificiranju dokumenata u SB. Zbog toga su mu, kaže, napakirani disciplinski postupci, a početkom ove godine i otkaz.

Središnja banka BiH treba vratiti Sanjina Sinanovića na radno mjesto samostalnog stručnog suradnika za sigurnost i isplati mu razliku plaća od preko pet tisuća maraka. Tako, otprilike, glasi prvostupanjska presuda Suda BiH u sporu između Sinanovića i Središnje banke. Bez posla je ostao nakon što je, kako tvrdi, progovorio o malverzacijama u banci. Od svoje borbe, tvrdi neće odustati, iako ima informaciju da se SB žalila na prvostupanjsku presudu Suda.

„Nemam dvojbe da će se prvostupanjska presuda potvrditi i da ću ja na kraju izaći kao pobjednik. Ja ću biti strpljiv, kao što sam bio strpljiv ove četiri godine koliko traje moja borba. Ja ću dokazati da sam nezakonito odstranjen iz kolektiva SB“, rekao je Sinanović, prenosi ATV.

Iz SB za ATV nisu potvrdili da je uložena žalba na presudu Suda. Iz priopćenja koje je stiglo iz ureda za odnose s javnošću je ipak jasno da i oni čekaju pravosnažnu odluku.

„Vezano za Vaš upit, Središnja banka Bosne i Hercegovine postupa po pravosnažnim sudskim presudama. Presuda na koju se pozivate u svom upitu je prvostupanjska presuda, te ista nije pravosnažna“, priopćeno je iz Središnje banke.

U međuvremenu je Sud BiH donio još jednu, u ovom slučaju pravosnažnu presudu u korist Sinanovića. Potvrđeno je da mu je nezakonito uskraćeno prvo na korištenje godišnjeg odmora iz 2019.

„Dakle još jedna pobjeda, pobjeda za pobjedom i tako dok nadam se do neke konačne pobjede, odnosno do mog povratka na radno mjesto u SB“, izjavio je Sinanović.

Sinanović je prije četiri godine progovorio o kako tvrdi, naštimanim konkursima i falsificiranju dokumenata u SB. Zbog toga su mu, kaže, napakirani disciplinski postupci, a početkom ove godine i otkaz. Iz SB su tada odgovorili da je Sinanović bez posla ostao jer je ozbiljno povrijedio službenu dužnost, tako što je, između ostalog, iznosio neistinite tvrdnje o rukovodstvu i zaposlenim u SB.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 15:28