StoryEditor

Zvijezde Dinama i Hajduka su među 100 najvećih mladih nada

Piše D  /  16.06.2020., 11:06h

U svojim mladim danima osvajali su je Lionel Messi, Sergio Aguero, Wayne Rooney, Raheem Sterling, Kylian Mbappe, Paul Pogba, pa onda možete misliti kakvo značenje i budućnost sa sobom nosi nagrada Zlatni dječak ili, u originalu, Golden Boy.

Već je tradicionalno organizira talijanski list Tuttosport, a po tradiciji uvijek se među nominiranima nalazi Hrvat. Često više njih kao što je slučaj ove godine, a novinari među 100 najvećih europskih nogometnih nada do 21 godine vide jednog dinamovca i hajdukovca, Antonija Marina (19) i Davida Čolinu (19).

Za Marina, koji ordinira na lijevoj strani napada, ovo je još jedna lijepa spoznaja budući da je nedavno protiv Varaždina postigao prvijenac za Dinamo, dok Čolina u dvije utakmice nastavka prvenstva nije u prvom planu na poziciji lijevog beka kod Igora Tudora.

I Marinu i Čolini konkurencija su već sada prave zvijezde poput Erlinga Haalanda, najvećeg favorita za nagradu, te Jadona Sancha, Viniciusa, Rodryga, Fatija, Fodena...

Tuttosport je glasačko pravo dao novinarima Bilda (Njemačka), Blicka (Švicarska), A Bole (Portugal), l’Équipea (Francuska), France Footballa (Francuska), Marce (Španjolska), Mundo Deportiva (Španjolska), Ta Neae (Grčka), Sport Expressa (Rusija), De Telegraafa (Nizozemska) i The Timesa (Ujedinjeno Kraljevstvo) koji će birati među 20 finalista.

Inače, Juventus na listi od 100 ima najviše nominiranih, pet, dok s četiri igrača slijede Chelsea, Real Madrid, Dortmund, Arsenal i Monaco, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:22