StoryEditor

Župnik se na misi posvađao s vjernicima: Rekao je da možemo napustiti crkvu

Piše D  /  11.04.2019., 10:04h

Nedjeljna misa u Kotoribi u Međimurju predmet je rasprava među tamošnjim vjernicima. Iako nitko ne želi govoriti javno, dobar dio onih koji su bili u crkvi neugodno je iznenađen ponašanjem župnika Marinka Prsteca. Prema njihovim riječima, velečasni Prstec već je na jutarnjoj misi prozivao pojedine vjernike koji nisu bili prisutni, da bi na glavnoj nedjeljnoj misi župnikove kritike i pokude dovele do otvorenog verbalnog sukoba. Župnik Marinko Prstec napustio je župu i više se neće vratiti, piše eMedjimurje. 

- Sve je počelo na jutarnjoj misi prozivanjem pojedinih vjernika koji nisu bili prisutni, dok je na glavnoj misi nakon samo desetak minuta sišao s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom. Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili - ispričao je sugovornik. 

Na telefonske pozive portala koji ga je pokušao kontaktirati, župnik nije odgovarao, a eMedjimurje je dobilo informaciju da je napustio župu i da se više neće vratiti. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 07:52