StoryEditor

Županijskoj bolnici u Orašju uručen mobilni rendgen uređaj

Piše D  /  13.10.2020., 12:10h

Na primopredaji su sudjelovali ravnatelj bolnice Perica Jelečević, ministar zdravstva i socijalne politike Posavske županije Damir Živković, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Posavske županije Danica Jozić i voditelj programa UNDP-a za lokalni razvoj Edis Arifagić.

"Imali smo isporuku mobilnog rendgen uređaja Županijskoj bolnici u Orašju koji je nabavljen sredstvima Vlade Posavske županije i sredstvima UNDP-a. Uređaj je vrijednosti oko 200.000 maraka. Županijska vlada osigurala je 100.000 maraka preko Ministarstva zdravstva i socijalne politike. Bitno je napomenuti da je Ministarstvo zdravstva i dosad ukupno izdvojilo 200.000 maraka, međutim morat ćemo potpisati novi sporazum kako bi osigurali dodatna sredstva do kraja godine, isto tako za početak iduće godine", izjavio je ministar Živković.

Ravnatelj bolnice Jelečević kazao je kako je uređaj neophodan za nadolazeće razdoblje, s obzirom na to da se stvari usložnjavaju po pitanju koronavirusa.

"Riječ je o hvale vrijednoj donaciji, suvremenom digitalnom mobilnom rendgenu, neophodnom za rad u Covid ambulanti, odnosno Covid odjelu. Vrlo nam je bitno da nema križanja puta, zaraženih pacijenata sa zdravim osobama, stoga će imati vrlo važnu funkciju pri Covid ambulanti", kazao je ravnatelj Jelečević.

Voditelj programa UNDP-a Arifagić rekao je da se oprema koristi tako da se izolira put pacijenta za kojeg se sumnja da boluje od koronavirusa.

"Na taj način snimke bilo kakvih promjena na plućima mogu vrlo brzo cirkulirati unutar sustava kako bi se radila brza detekcija, a potom i brza trijaža pacijenta", kazao je Arifagić, objavila je Vlada Posavske županije.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:50