StoryEditor

Županija Središnja Bosna dobiva novu Vladu do kraja siječnja

Piše D  /  09.01.2019., 11:01h

Naime, kako je kazao Asim Mekić, predsjednik Županijskog odbora SDA, sljedećih desetak dana pregovori sa glavnim koalicijskim partnerima, HDZ-om BiHi HDZ-om 1990 trebali bi biti intenzivirani, prenosi tnt.portal.ba

Većina je, kaže Mekić, mogla biti formirana još 20 dana poslije izbora, ali se čekalo na eventualne koalicije na državnom nivou, kako ne bi došlo do dopretumbacija unutar već dogovorene koalicije. Vrijeme je sada, kako kaže Mekić, sazrilo, te će u sljedećih 10 dana biti intenzivirani pregovori s koalicijskim partnerima.

O imenima i podjelo ministarstava, kaže, još uvijek nisu govorili, no naglasio je da bi premijersku poziciju trebao i dalje obavljati Tahir Lendo obzirom da, kako je rekao, taj posao izuzetno dobro radi. Osim toga, Mekić je najavio i pomlađivanje nove Vlade, pa bi tako u novom sastavu trebalo biti više od 50 posto novih ministara.

Podsjetimo, na izborima u listopadu prošle godine SDA i HDZ BiH zadržali su dominaciju u ŽSB s 10, odnosno devet ruku u žuapnijskog Skupštini.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:05