StoryEditor

Župa Drvar: Nije odlučivala struka, nego viša politika

Piše D  /  26.04.2019., 12:04h

Župa smatra kako su nadležne općinske službe pogrešno i nepotpuno utvrdile činjenično stanje, povrijedile odredbe upravnog postupka i pogrešno primijenile materijalno pravo te da u izdavanju negativnog rješenja nije odlučivala pravna struka, nego viša politika. U Župi Drvar i Banjolučkoj biskupiji nadaju se da će druga instancija, tj. resorno ministarstvo Vlade HBŽ-a, poništiti rješenje Općine Drvar i izdati urbanističku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju višenamjenskog objekta u vlasništvu Župe za karitativne i druge djelatnosti te da će tako pobijediti pravo, pravednost i vladavina zakona, prenosi Večernji.ba

Kršenje prava

“Odbijanjem davanja urbanističke dozvole za rekonstrukciju objekta u vlasništvu Župe Drvar nastavlja se višegodišnja politika vjerske nesnošljivosti i samovolje koju provode općinske vlasti u Drvaru prema Katoličkoj crkvi. Takvoj politici zasigurno je doprinijela i dosadašnja pasivnost i nezainteresiranost svih razina vlasti hrvatskog naroda u BiH da se ovaj problem riješi. Posljedica takve politike je da ni nakon 24 godine katolici Drvara nemaju svoje crkve, što je najgrublje kršenje i božanskih i ljudskih zakona”, priopćili su iz Župe Drvar, dodavši kako smatraju da su “čista manipulacija i ‘prodaja magle’” nedavne izjave visokih dužnosnika drvarskog SNSD-a da Općina Drvar ne može izdati dozvolu za izgradnju katoličke crkve budući da ona nije predviđena po još uvijek važećem regulacijskom planu iz 80-ih godina.

Regulacijski plan

“Naime, u gradskom parku u Drvaru se trenutačno gradi veliki betonski križ u čast poginulih boraca Vojske RS koji također nije bio predviđen po regulacijskom planu iz 80-ih, ali je, unatoč tomu, Općina Drvar izdala sve potrebne dozvole za njegovu izgradnju”, navode iz Župe.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 00:29