StoryEditor
posavina

Župa Donja Tramošnica proslavila 50 godina postojanja

Piše fena  /  03.02.2023., 15:59h

Župa Donja Tramošnica u Bosanskoj Posavini, u općini Pelagićevo, u petak je svečano proslavila jubilej, 50 godina postojanja, te obljetnicu mučeništva fra Lovre Milanovića.

Tom prigodom misno slavlje predvodio je vikar Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Janko Ćuro zajedno s domaćim župnikom fra Josom Oršolićem i drugim svećenicima okolnih župa, a misi je, uz velik broj vjernika, kako župljana, tako i hodočasnika iz susjednih župa, nazočio i dopredsjednik Republike Srpske (RS) Davor Pranjić, priopćeno je iz Ureda dopredsjednika RS-a.

"Bez obzira na teška vremena u kojima se nalazimo, u ovoj župi možemo vidjeti živu vjeru, vjeru ljudi koji svojom prisutnošću, radom i duhom i dalje pokazuju privrženost Crkvi koja je na ovim područjima uistinu središte duhovnog i društvenog života. Zahvaljujem župniku Oršoliću na pozivu, a preko fra Jose poručujem svim župljanima da su moja vrata za sve njih uvijek otvorena", naglasio je Pranjić.

Župa Donja Tramošnica nekada je imala više od 2.000 vjernika, a danas oko 200. Međutim, bez obzira na njihovu brojnost, zajedno sa svojim svećenicima predstavljaju stupove vjere i života koji prkose svim nedaćama koje su ih nastojale slomiti, a ujedno kao takvi primjer su ostanka i opstanka na svojoj zemlji i u svojoj domovini, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:24