StoryEditor

Žuljević: Samo 1 od 6 pregovarača živi u Mostaru, međunarodna zajednica nije sigurna u sebe

Piše D  /  13.06.2020., 08:06h

Žuljevićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“O čemu je strah govoriti, o tome valja šutjeti. Dva domaća političara i četiri stranca kao kraljevici i carevi kroje satima sudbinu 100 tisuća građana Mostara i odšute rezultat. Frustrira da između ostalog samo jedan od šest pregovarača živi u Mostaru.

Nakon sto su satima varali jedni druge, dodaje, u predstavi bez publike, mrtvo hladno svi nađu neki sporedni izlaz iz zgrade, samo da ne daju izjave medijima i dodatno ponize 100 tisuća građana Mostara.

Vjerojatno se boje da nas opet ne frustriraju s rješenjem kao i prvi put kad su nas odlučili hipotetski ‘spojiti’ podjelom svakom svoje. Politika njihovih trajno loših rješenja se najbolje uklapa u filozofiju bh. prakse da kad želite da ljudi i dalje o vama dobro misle, onda prestanete govoriti”, navodi on.

Godinama se ponašaju kao da smo mi svi njihove ovce, a vama diplomatima svaka čast.

Hajte brate kući, pa se sa svojom djecom igrajte politike šutnje. Nama u Mostaru je 10 godina dosta eksperimenata s domaćim lopinama uz međunarodnu podršku. Šutnja je najbolja odluka onoga koji nije siguran u sebe. Mi više nećemo šutjeti”, napisao je Žuljević.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:34