Article_Top_970x250

Žuljević odgovorio Zvizdiću: "Pričas jedno u Sarajevu, a drugo radiš u Mostaru"

izbor gradonačelnika mostara

Žuljević odgovorio Zvizdiću: "Pričas jedno u Sarajevu, a drugo radiš u Mostaru"

velj 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Izbor gradonačelnika Mostara i danas je glavna tema, pljušte komentari i reakcija. Posljednja u nizu je odgovor SDP-ovog Anera Žuljevića SDA-ovom Denisu Zvizdiću, koji je prije koji sat napisao da "vijećnik koji ne glasa za Guzina je očito za HDZ-ovog kandidata"

"Denise, moj dragi i pošteni", počinje Žuljević svoje obraćanje kolegi iz SDA, nije dobro da pričas jedno u Sarajevu, a drugo radiš u Mostaru.

"U Sarajevu si bio ljut, jer su SDA ovci krali na kantonalnim izborima u stranci, ali ti nije problem sto su brutalno krali narod na izborima po Mostaru. Ne mogu dva aršina Denise, ili jesi ili nisi‼️ Tamo gdje si ti stavio tačku, nije joj mjesto, nije pogotovo od tebe koji si bio nada i pokazivao neko drugo lice SDA", navodi on.

Denise moj dobri, nastavlja Žuljević, umjesto točke, tu moralno ide zarez, nakon kojeg treba da nastave stranački organi, a kasnije pravosudni organi, pa da dokažete da ste vrijedni suradnje.

"Bošnjaci nisu lopovski narod, nisu ni slični današnjoj SDA, pa je zato i važno da ih kroz stranačke organe oslobodite tereta koji danas neprirodno nose u vijeću Mostara. Možda ti je matematika točna, ali ti je logika pogrešna. Nikako da shvatite da nije problem u dr. Guzinu, on je sve suprotno od vas, nego u koloni iza njega koja je duboko kontaminirala proces i prirodno je da su umjesto u vijeće mandat preuzeli na isti broj godina, ali u Šanticevoj ulici", piše Žuljević aludirajući na mostarski zatvor koji se nalazi u ulici Alekse šantića.

Dugo si godina u politici, pa je glupo da ti objašnjavam kako je nelogično da izaberete rukovodstvo gradskog vijeća s HDZ i SNSD, dodaje, kao što ste prošli mandat uradili i u Domu naroda FBiH, a tražite podrsku od Bh. bloka.

"Nelogično je Denise, da SDA ima 150 funkcija u gradu Mostaru i da niste u stanju prepustiti samo jednu kako bi pokazali da nemate dogovor sa HDZ. Mostar je puno više od gradonačelničke pozicije, i korupcija i nepotizam i tenderi i podjeljene škole, kolektori, Uborak, jednom riječju nered za koji smo spremni preuzeti odgovornost dosljednog pospremanja kroz ozbiljan pristup koncentracijske uprave i po dubini i širini pozicija, a ne da budemo vaš jednokratni otirač u odnosima s HDZ-om", kaže on.

Politika kojom nastupate na principima sve ili ništa, obično završi sa ništa, što je vidljivo nakon implementacije vaše izborne pobjede 2018 godine, kaže on, nemamo ni županijske, ni federalne vlade, a u tragovima ste u Vijeću ministara, jer ste sve dali SNSD i HDZ.

"Ima ona stara narodna, s kim si takav si! Moram te podsjetiti da je jedna od prvih poslaničkih izreka dostavljenih ljudima glasila: Ako se ne stidiš radi šta želiš! (Buhari, Enbija, 54, Edeb, 78, Ibn Madždže, Zuhd, Ebu Davud, Edeb, 7). Mene je stid šta ste radili, a vjerujem i tebe", zaključio je Žuljević.

Dnevnik.ba