StoryEditor

Žuljević o neredima u Mostaru: "Ultrasi su samo izvršitelji politike na terenu"

Piše D  /  25.04.2021., 01:04h

Žuljević je, komentirajući sinoćnje nerede koji su se, uzgred, odvijali nekoliko sati nakon nastupanja policijskog sata, rekao da su Ultrasi samo izvršitelji "sportske" politike na terenu.

"Kad imate višegodišnju anarhiju u MUP-u HNŽ, onda divljaci kolo vode. Nema ništa od izvanrednih GV i Skupština, to je čisti paravan da odgovorni ponovo zataškaju stvar. Imali smo ih 15 na ovu temu, sve bude čisti paravan kroz nekakve zaključke koje niko ne poštuje i sve se nastavi po starom. Riba smrdi od glave, ovi idioti su samo izvršitelji ‘sportske‘ politike na terenu", napisao je Žuljević na Facebooku.

Kako navodi, institucije HNŽ-a su kontaminirane i ovo se konačno može riješiti samo uključivanjem federalnog MUP-a i SIPA-e.

"Zakon je jasan, sankcije propisane. Svi koji se igrate vatrom, morate znati da će biti kasno ako padne mrtva glava", ističe Žuljević.

Podsjetimo, Žuljević je još prije pet godina u Parlamentu FBiH predložio amandmane na prijedlog izmjena kaznenog zakona, koji bi rigorozno sankcionirao događaje koji su se sinoć dogodili u Mostaru.

Amandman nije prošao, ali Žuljević je napomenuo da će ih ponovo uputiti pred Parlament FBiH.

"Danas uopće nije važno tko je glasao protiv, ali je važno kako će glasati u budućnosti, pošto ću navedene amandmane ponovo uputiti kao izmjene kaznenog zakona", naglašava Žuljević.

U DN PFBIH sam 24.03.2016. godine predlozio amandmane na prijedlog izmjena krivicnog zakona, koji je po uzoru na...

Objavljuje Aner ZuljevicNedjelja, 25. travnja 2021.

Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 19:02