StoryEditor
očevim stopama

Zukorlićev sin u političkim vodama: ‘Radit ću na tome da nacionalne zajednice imaju međusobno razumijevanje‘

Piše desk  /  03.08.2022., 10:36h

Usame Zukorlić, sin preminulog Muamera Zukorlića krenuo je očevim stopama te je izabran za potpredsjednika Skupštine Srbije.

Kako je navedeno na stranici Stranke pravde i pomirenja čiji je Zukorlić predsjednik on je izabran sa 195 glasova narodnih poslanika.

Zukorlić je na svom Facebook profilu napisao da mu je velika čast što je izabran na ovu poziciju.

“Obvezu koju smo dobili od građanki i građana moramo obavljati predano, pošteno i u interesu svih onih koji su nas birali. Moramo biti poslanici svih naroda ove države bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Neophodno je da, svatko u svom djelokrugu rada i djelovanja, napravimo konkretne korake na jačanju kako regije Sandžaka, tako i države Srbije. Želim istaknuti da nastavljamo putem rahmetli Akademika Muamera Zukorlića, putem borbe za pravdu i pomirenje! Radit ću na tome da nacionalne zajednice, Srbi i svi narodi imaju međusobno razumijevanje, poštovanje različitosti i skladan suživot”, napisao je Zukorlić.

Podsjećamo, njegov otac je umro u studenom 2021. godine, a nedavno je njegov sin priopćio da je nakon međunarodne ekspertize službeno utvrđeno da je umro prirodnom smrću što su pokazali obdukcijski nalazi nadležnih institucija iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, prenosi N1.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:03