StoryEditor

Zubac ostvario drugi double-double sezone, Bogdanović kraj utakmice nije dočekao na parketu

Piše D  /  19.11.2019., 08:11h

Njegovi su LA Clippersi tijesno pobijedili Oklahoma City Thunder 90:88, a Zubac je za 20 minuta ubilježio drugi double-double sezone s 12 koševa i 10 skokova.

U izostanku Kawhija Leonarda, koji je propustio treći susret u nizu zbog ozljede noge, igrač utakmice bio je Montrezl Harrell, Zupčeva zamjena, s 28 koševa i 12 skokova. Paul George presudio je svojoj bivšoj momčadi tricom za vodstvo 25 sekundi prije kraja. Završio je s 18 koševa.

Celticsi se protiv Šarićevih Sunsa vratili pobjedama

I Dario Šarić bio je blizu drugog double-doublea sezone, ali ostao je kratak za jedan poen zbog skromnog šuta 3-13. Završio je s devet koševa, 10 skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte, ali njegov Phoenix izgubio je od Bostona 99:85. 

Celticse je Jayson Tatum s 26 koševa predvodio do pobjede nakon što su im dan ranije Sacramento Kingsi prekinuli niz od 10 pobjeda.

Utah je doživjela prvi domaći poraz sezone, a nanijeli su joj ga sve bolji Minnesota Timberwolvesi 112:102. Bojan Bogdanović zabio je 17 koševa uz tri trice, šest skokova i dvije asistencije, ali završnicu utakmice nije dočekao na parketu jer je ispao sa šest osobnih pogrešaka.

Za goste nije igrao Andrew Wiggins, ali Karl-Anthony Towns nadoknadio je njegov izostanak. U 29 koševa ugradio je čak sedam trica, što mu je rekord karijere, i tako cijelu večer terorizirao najboljeg obrambenog centra lige Rudyja Goberta, kojeg je stalno izvlačio iz reketa i ostavljao propuh u domaćoj obrani.

Houston se lako obračunao s Portlandom, za koji još nije debitirao Carmelo Anthony, a Mario Hezonja ostao je na dva poena i pet skokova za nepunih devet minuta igre. Za Rocketse je James Harden zabio 36, Russell Westbrook je ostvario triple-double s 28 koševa, 13 skokova i 10 asistencija, a Clint Capela je uz 22 koša zgrabio čak 20 skokova.

Ante Žižić je u svojoj drugoj utakmici sezone ubacio pet poena i uhvatio šest skokova. Njegov je Cleveland uvjerljivo izgubio od New Yorka 123:105, ali indikativno je da je u Žižićevih 20 minuta na parketu bio bolji od Knicksa čak 14 razlike.

Dragan Bender i dalje nije u sastavu Milwaukee Bucksa, koje je MVP Giannisa Antetokounmpo s 33 koša i 10 skokova vodio do pobjede u Chicagu 115:101. Ni Luka Šamanić još nije debitirao za San Antonio Spurse, koji su pali u Dallasu 117:110 zahvaljujući fenomenalnom Luki Dončiću. Slovenac je ostvario triple-double uz učinak karijere od 42 koša, piše Index.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:39