StoryEditor

Zrinjski "tricom" na Poljudu slavio protiv Hajduka

Piše D  /  13.07.2021., 07:07h

Na samom početku susreta Hajduk je imao sjajnu šansu. Ćubelić je ukrao loptu i proigrao Ljubičića, ali ovaj pogađa stativu. Potom u 11. minuti Jakovljević puca glavom na ubačaj iz kornera, te pogađa stativu.

U 18. minuti Mostarci dolaze do prednosti. Gosti koriste grešku domaćih, a Bilbija pogađa nakon ubačaja Ćorluke s desne strane.

U 20. minuti sjajna šansa za Hajduk, no Kukić sjajno brani udarac Simića glavom nakon ubačaja iz kornera. Tri minute poslije, 2:0 za Zrinjski. Nova greška Hajdukovih igrača, a ponovo je Bilbija strijelac.

U 29. minuti nova šansa za Zrinjski, Kamenar je pogodio stativu. Do kraja prvog dijela Juranović sjajno sve pravi, centrira, ali Bašić puca ravno u golmana Kalinića koji je bio na sredini gola.

Samuel Edouk je u 39. minuti smanjio na 2:1, što je bio ujedno i konačan rezultat prvog dijela.

Šansi na obje strane nije nedostajalo ni u drugih 45 minuta, da bi u samoj završnici utakmice gosti iz Mostara zabili i treći gol. Mašić je zapečatio sudbinu Splićana.

Zrinjski se sada okreće prvenstvu i već na startu ima težak meč pošto će u 1. kolu, idućeg vikenda, odmjeriti snage sa Širokim Brijegom, kojeg prije toga u četvrtak očekuje revanš s Vllaznijom u UEFA Konferencijskoj ligi, prenosi Sportsport.ba.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 07:26