StoryEditor

Zrinjski protiv Borca traži nastavak pobjedničke serije

Piše D  /  13.10.2017., 02:10h

S 27 osvojenih bodova u prvih deset kola od mogućih 30 Zrinjski ima najbolji start u povijesti Premijer lige BiH, a trener ‘Plemić‘ Blaž Slišković vjeruje kako njegovu momčad neće uspavati odličan start i već sada značajna prednost od osam bodova ispred drugoplasiranog Širokog, prenosi Fena.

- Možemo s dozom mirnoće ući u sljedećih nekoliko utakmica s obzirom na bodovnu prednost na ljestvici, ali vjerujem da su moji igrači i dalje motivirani i da će u svaku sljedeću utakmicu ući maksimalno spremni i nabrijani - kazao je Slišković na redovitoj konferenciji za novinare.

Što se tiče Borca, Slišković je kazao kako se radi o solidnoj momčadi koja će svakako imati dodatni motiv zaustaviti seriju Zrinjskog.

- Mi se ne smijemo opustiti jer u ovoj ligi svatko može svakoga dobiti. Međutim, mislim da smo spremni i fizički i psihički, i nadam se da iznenađenja u subotu neće biti - poručio je trener Zrinjskog.

‘Plemići‘ itekako mogu biti zadovoljni izvrsnim startom sezone, no dozu nemira u njihove redove unose problemi s ozljedama. Tako je Zrinjski do kraja godine ostao bez Tonija Jovića, Marin Galić bit će izvan terena oko mjesec i pol, a zbog osobnih razloga klub je napustio i Mario Barić.

- Imamo sada taj problem na desnom boku. Nedavno nam se priključio Matej Karačić koji ima kvalitetu i koji nam je mogao pomoći na toj poziciji, ali i on se ozlijedio na jučerašnjem treningu. Laštro, Javkovljević, pa i Ćavar, igrali su ponekad na toj poziciji i vjerujem da oni mogu zakrpiti tu rupu, iako se ne radi o klasičnim bočnim igračima. Kako bilo da bilo, nećemo kukati - kazao je Slišković.

U subotu će po prvi put trener Mostaraca moći računati i na sjevernokorejskog reprezentativca Hyon-Uk Soa koji je napokon dobio radnu dozvolu.

- Kada si reprezentativac, bez obzira o kojoj se zemlji radi, to znači da imaš određenu kvalitetu. So je s 25 godina i relativno mlad igrač što znači da će on i napredovati. Svakako ozbiljno računam na njega u budućim utakmicama, iako će sutra prednost u veznom redu imati Filipović, Bilbija i Todorović koji su u dosadašnjem dijelu sezone odlično odradili svoj dio posla - dodao je Slišković.

Utakmica Zrinjski – Borac igra se u subotu na stadionu pod Bijelim brijegom, s početkom u 17 sati. Izravan prijenos utakmice radit će BHT1.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 04:18