StoryEditor

Zrinjski pobjedom protiv Slobode izbio na vrh tabele

Piše D  /  20.08.2017., 10:08h

Odlično prvo poluvrijeme viđeno je na Tušnju. Brza igra s obje strane, dosta poluprilika je nešto što rijetko viđamo na našim terenima. U takvoj igri su se bolje snašli aktualni šampioni, piše Sportsport.ba.

Nakon nekoliko pokušaja na obje strane, Zrinjski je u 28. minuti susreta došao do prednosti. Miloš Filipović je prekrasno pogodio iz slobodnog udarca za prednost od 0:1. Sloboda je potom preuzela terensku inicijativu. Pokušali su doći do brzog izjednačenja, ali im je falila završnica. Tražili su domaći i penal zbog igranja rukom, ali sudac Jakupović je pokazao da se igra nastavi.

Zrinjski je u finišu prvog dijela mogao i povećati prednost, ali je udarac Ognjena Todorovića iz dobre pozicije otišao preko gola.

Nastavak je odličnom prilikom otvorio Bilbija. Pobjegao je obrani, ali je Azir Muminović sjajno obranio njegov šut. Zatim se u odličnoj šansi u 52. minuti našao Toni Jović. Izašao je sam pred Muminovića, ali loše šutira. Uzvratila je Sloboda u narednom napadu. Pokušao je glavom sa desetak metara Milan Ćulum, ali je Pirić sjajno obranio.

Novi šok za Tuzlake uslijedio je u 59. minuti. Filipović je ponovo realizator šanse za prednost od 0:2 u korist Plemića. Sloboda je pokušavala da se vrati u meč, ali je Zrinjski stvarao šanse. U nekoliko navrata su domaći u posljednji čas spašavali svoj gol, da bi u 69. minuti mladi golman Muminović spasio gol oči u oči sa Todorovićem. Potom je domaći tim zaprijetio preko Salkića, no i on nije pogodio iz dobre pozicije. Do kraja je ostalo 0:2 za mostarski tim koji se izjednačio sa Željezničarom na vrhu tabele i oba tima imaju po 12 bodova.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:27