Article_Top_970x250

Zrakoplov promašio pistu i raspao se na dva dijela, ima poginulih

nesreća u Indija

Zrakoplov promašio pistu i raspao se na dva dijela, ima poginulih

kol 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

To je bio repatrijacijski let kojim je upravljala vlada kako bi vratila kućama Indijce tijekom međunarodnih putnih ograničenja zbog širenja koronavirusa.

Strahuje se da su najmanje dvije osobe poginule i 35 je povrijeđeno kada je putnički zrakoplov aviokompanije Air India Express promašio pistu i raspao se na dva dijela u južnom gradu Calicut u saveznoj državi Kerala po obilnoj kiši u petak, priopćila je policija.

Zrakoplov Boeing-737 na letu iz Dubaija imao je 191 putnika i člana posade, navodi u priopćenju indijsko ministarstvo civilne avijacije. U zrakoplovu je bilo desetero djece, prenosi Fena.

- Vjerujemo da su dvije osobe poginule i 35 je povrijeđeno, mi smo još u jeku spasilačkih napora – izjavio je policijski superintendant u toj regiji Abdul Karim.        

Trup zrakoplova raspao se na dva dijela dok je padao u dolinu 10 metara ispod, priopćile su vlasti.        

- Sudeći prema početnim izvješćima, spasilačke operacije su u tijeku i putnici su prebačeni u bolnicu radi medicinske njege - navodi u priopćenju ministarstvo civilne avijacije.        

Ministarstvo navodi da zrakoplov nije zahvatila vatra.

To je bio repatrijacijski let kojim je upravljala vlada kako bi vratila kućama Indijce tijekom međunarodnih putnih ograničenja zbog širenja koronavirusa, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba