StoryEditor
sumnjiv predmet u torbi

Zračna luka u Glasgowu hitno evakuirana, tisuće putnika ostavljeno na hladnoći

Piše desk  /  05.12.2022., 14:56h

Zračna luka u Glasgowu hitno je evakuirana nakon što je u ponedjeljak ujutro zaprimljena dojava o sumnjivom predmetu u putničkoj torbi.

Policijske snage odmah po zaprimljenoj dojavi, oko 05.55, izašle su na teren, gdje su započele očevid, a zračnu luku zatvorili su do okončanja policijske istrage. Niz letova je, pak, zbog dojave otkazan ili odgođen.

"Policija je u ponedjeljak oko 05.55 pozvana na dojavu o sumnjivom predmetu u dvorani za sigurnosne pretrage zračne luke Glasgow. Kao mjera predostrožnosti i u skladu s procedurama, prostori dvorana za prijavu i sigurnosnu pretragu zatvoreni su za javnost i postavljen je kordon", kazali su iz škotske policije, dodajući da su na mjesto događaja poslani i stručnjaci za eksplozivne naprave.

Isprva su se na aerodromu stvorili veliki redovi, no policija je kasnije premjestila ljude na parkiralište, gdje su im osigurane deke za hitne slučajeve.

"Osoblje ide okolo s pokrivačima za hitne slučajeve kako bi bili sigurni da je ljudima toplo i da imamo vode. Iako je hladno, nitko ne jadikuje i ne pita zašto kasnimo. Evakuacije služe da budemo sigurni", kazao je jedan od putnika za strane medije.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:47