StoryEditor
potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a

Zovko u posjetu Washingtonu i Chicagu u cilju osnaživanja transatlantske povezanosti

Piše desk  /  01.12.2022., 21:40h

Željana Zovko, potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a od 30. studenoga do 6. prosinca boravi u Sjedinjenim Američkim Državama u cilju osnaživanja transatlantske povezanosti kroz aktivnu parlamentarnu diplomaciju.

Zovko je u potpredsjedništvu Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu zadužena za odnose s američkim Kongresom. Tijekom misije u Washingtonu, Zovko će se sastati sa senatorima i članovima Zastupničkog doma iz Republikanske i Demokratske stranke.

Pored toga, razmijenit će mišljenja s znanstvenim organizacijama poput CSIS, Atlantic Council i Heritage Foundation koji savjetuju zakonodavce o transatlantskim pitanjima. 1. prosinca Zovko će također sudjelovati na State & Nation Policy Summitu ALEC-a, američkom Vijeću za razmjenu zakonodavstva.

Zovko je pozvana da govori na konferenciji Joint Federalism and International Relations, a svoje izlaganje će usredotočiti na odnose između EU i SAD-a te osnaživanje transatlantske povezanosti. Kasnije ovog tjedna, Zovko se pridružuje izaslanstvu Europskog parlamenta za Transatlantski zakonodavni dijalog, a potom nastavlja posjet Chicagu gdje će se sastati s lokalnim vlastima i predstavnicima poslovne zajednice.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:56