StoryEditor

Zovko pozdravila izbor gradonačelnika u Mostaru: Izbor Kordića je korak ka europskoj BiH

Piše D  /  16.02.2021., 02:02h

"Ovo je izvrsna vijest i povijesni dan za građane Mostara koji su nakon 12 godina konačno dobili priliku izraziti svoju volju i izabrati svog predstavnika.  Posebno me raduje što je gradonačelnik Kordić "simbolično" izabran na petu obljetnicu podnošenja zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji. Ovo je jasan signal i korak naprijed prema europskoj budućnosti BiH. " - naglasila je Zovko i dodala kako se nada da će ovi izbori poslužiti kao podloga za postizanje kompromisa oko donošenja novog Izbornog zakona:

"Sljedeći korak prema europskim integracijama je donošenje novog Izbornog zakona. Nadam se da će ovi izbori poslužiti kao pozitivan primjer za postizanje kompromisa oko Izbornog zakona kako bi BiH što prije, čak i ove godine, dobila kandidatski status za pristupanje Europskoj uniji. " - zaključila je Zovko.

Podsjetimo, u Mostaru su krajem prošle godine po prvi put nakon 12 godina održani lokalni izbori. Time je Bosna i Hercegovina napravila značajan iskorak prema europskim integracijama i ispunila jedan od prioriteta za svoju prosperitetnu i stabilnu europsku budućnost.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:05