StoryEditor

Zovko: Nijedno carstvo neće biti izgrađeno u 21. stoljeću bez obzira na sulude snove

Piše D  /  07.10.2020., 12:10h

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko je kao stalna izvjestiteljica za Azerbajdžan pozvala na prekid vatre. Već prvog dana ovog vojnog sukoba, Zovko je objavila zajedničku izjavu u kojoj su zastupnici pozvali na hitan prekid neprijateljstva između Armenije i Azerbajdžana.

Zovko je naglasila da su životi građana najvažniji i neprocjenjivi ulog koji treba uzeti u obzir. Izjavila je da kontinuirane borbe ne doprinose ničemu te da dovode u opasnost stabilnost regije. Pored toga, istaknula je da nijedna zemlja ne bi trebala dolijevati ulje na vatru slanjem plaćenika i oružja te zapaljivim poticanjem na sukob.

Prilikom svog obraćanja, Zovko je izrazila sućut žrtvama te svim prošlim, trenutnim i budućim izbjeglicama ovog sukoba iz kojeg nitko neće izaći kao pobjednik.

“Nijedno carstvo neće biti izgrađeno u 21. stoljeću bez obzira na sulude snove”- rekla je Zovko.

Europska unija spremna je pomoći, posredovati i podržava skupinu Minsk koja je snažno angažirana temeljem dogovorenih načela.

“Europska unija ne izvozi plaćenike ni žalost, ona izvozi europske vrijednosti za dostojan život svih građana.” -zaključila je Zovko.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:16