StoryEditor

Zovko: Bez slobode medija nema ni demokracije

Piše D  /  03.05.2021., 02:05h

„Mediji su glavni motor naše demokracije, a na nama je da ih zaštitimo i osiguramo njihovo pravilno funkcioniranje i djelovanje. Sloboda, neovisnost i raznolikost medija čine srž održivog i stabilnog društva koje svojim građanima jamči i omogućava pristup slobodnim, pouzdanim i istinitim informacijama“.

Unutar Odbora za kulturu i obrazovanje, Zovko trenutno radi na izvješću o europskim medijima u digitalnom desetljeću, a čiji je cilj osigurati oporavak, transformaciju i otpornost medijskog i audiovizualnog sektora. Pored toga, Zovko je veliki naglasak stavila na jačanje slobode medija i medijskog pluralizma kao i na bolju zaštitu novinara, kako u virtualnom, tako i u stvarnom svijetu.

„Novinarstvo se trenutno nalazi pred velikim izazovima, a novinari su česta meta napada i kršenja ljudskih prava. Ovim izvješćem, kao i Akcijskim planom za europsku demokraciju, Europska unija će dodatno zaštititi slobodu medija i pridonijeti njihovoj raznolikosti, kao jednom od temeljnih stupova demokracije“ – naglasila je Zovko i potom zahvalila svim novinarima koji neumorno djeluju kako bi građanima osigurali pristup pravodobnim i istinitim informacijama, često pod cijenu vlastite sigurnosti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:08