Požega, 29.10.2021. - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti polaganja prisege 32. naraštaja vojnih ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni 123. brigade HV u Požegi. foto HINA/ mlHINA -
StoryEditor
hrvatski predsjednik

Zoran Milanović htio poslati hrvatsku vojsku u BiH?

Piše Desk  /  30.10.2021., 11:43h
U posljednjem u nizu obračuna između predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Vlade RH Andreja Plenkovića, isplivao je detalj da je Milanović želio poslati vojsku preko granice u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon jučerašnjeg događaja u Požegi, kad je Milanović kao osvetu za umirovljenje jednog brigadira, iskoristio ovlasti vrhovnog zašpvjednika i zabranio obraćanje ministru obrane RH Mariju Banožiću, iznervirani ministar je za Jutarnji list ispričao cijeli niz poteza predsjednika RH i načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja.

Banožić je od Hranja, zbog toga što je poslušao Milanovića i njemu zabranio govoriti, zatražio ostavku, a kao jedan od "ranijih grijehova" naveo i slanje vojske preko granice u BiH.

"Čak ste bez mog znanja i odobrenja namjeravali poslati vojsku preko granice u Bosnu i Hercegovinu pa smo skandal izbjegli u posljednji trenutak", ispričao je ministar obrane RH što je sve ranije spočitao admiralu.

Ostalo je nejasno kad se to trebalo dogoditi te da li je povezano s migrantskom krizom ili nečim drugim, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:19