StoryEditor
hrvatski predsjednik

Zoran Milanović dolazi u Široki Brijeg na Veliku Gospu

Piše desk  /  03.08.2023., 09:55h

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stiže 15. kolovoza u Široki Brijeg.

"Udruga prvih dragovoljaca prve dragovoljačke postrojbe Poskok bojne HVO-a pozvala je predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića na svečanu akademiju koja se održava 15. kolovoza u Širokom Brijegu", potvrdio je to za portal Bild.ba glasnogovornik Ureda PRH Nikola Jelić.

Iz Ureda PRH još nisu objavili program i detalje boravka predsjednika Milanovića u Širokom Brijegu, glasnogovornik Jelić kazao je kako će mediji o tome biti na vrijeme obaviješteni.

No, Bild.ba neslužbeno doznaje kako bi predsjednik Milanović tijekom svečane akademije u Širokom Brijegu trebao i odlikovati Poskok bojnu HVO-a.

Inače, 15. kolovoza Široki Brijeg slavi Dan grada i sveca zaštitnika, odnosno blagdan Uzenesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Po katoličkim vjerovanjima, Djevica Marija je bezgrešnim začećem rodila Isusa Krista, Sina Božjeg, koji je svojom smrću otkupio grijehe svijeta.

U mnogim državama koje njeguju katoličku tradiciju Velika Gospa se obilježava i kao svjetovni blagdan, odnosno, taj dan je neradni dan.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 09:43