StoryEditor

Zoran Mamić se vraća na Maksimir? Ako padne dogovor, sa sobom dovodi i niz sturčnjaka

Piše D  /  02.06.2019., 11:06h

Nije tajna da je ta vijest podijelila javnost, na one koji pozdravljaju povratak mlađeg Mamića, do onih koji taj potez osuđuju, s obzirom na sve ono što taj povratak (do)nosi, pišu Sportske novosti.

Od pravosudnih problema do dvojbi kako će izgledati njegov odnos s Dinamovim trenerom Nenadom Bjelicom u odlukama vezanima za prvu momčad i pojačanja.

Međutim, dok se čeka ta službena odluka o Zoranu Mamiću, ljudi koji su činili njegov stožer zadnjih godina na Bliskom istoku, polako se vraćaju u Maksimir.

Vedran Attias, nekadašnji Dinamov glasnogovornik, a kasnije Mamićev analitičar, vraća se u omladinsku školu, gdje bi također trebao biti analitičar, dok će o kondicijskoj pripremi i kondicijskim trenerima u školi brinuti Ivan Štefanić.

Kondicijski trener koji je bio s prvom momčadi kad je Zoran Mamić bio trener Dinama i koji je također radio s Mamićem u Emiratima i Saudijskoj Arabiji.

A Damir Krznar, Mamićev prvi pomoćnik i čovjek koji u sjeni uvijek odrađivao veliki dio posla, trebao bi uskoro biti potvrđen za novog direktora Dinamove omladinske škole.

Nakon odlaska Ive Šuška, škola je ostala bez operativnog šefa, cijeli je sportski sektor bio u rukama Marijana Vlaka, a to je preširok opseg djelovanja, školi treba “vlastiti šef”. Ideja je osvježiti trenerski kadar, a među tim svježim kadrovima imati što više bivših Dinamovih igrača, koji su krenuli u trenerske vode, jer danas ih baš i nema mnogo (Dalibor Poldrugač i Tomislav Mikulić jedni su od rijetkih).

Šuška se da su već poduzeti i neki konkretni potezi, pa su iz Maksimira već ponudili posao Tomislavu Butinu i Jerku Leki. Butina je zadnjih godina također radio kao trener golmana na Bliskom istoku, ima iskustva, mogao bi donijeti nove ideje u rad s vratarima, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:30