StoryEditor

Zoran Mamić s tribina Pecare gledao hercegovački derbi

Piše D  /  19.07.2021., 09:07h

Mamić je gledao hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog u Širokom Brijegu sinoć u 21 sat na Pecari. 

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama. U zatvor nije otišao jer je otišao u BiH, gdje se nalazi i njegov brat, Zdravko Mamić.

Izvanraspravno vijeće osječkog Županijskog suda danas je odredilo istražni zatvor odbjeglom Zoranu Mamiću kojemu se, uz brata Zdravka i još petoricu okrivljenika, sudi za izvlačenje novca iz NK Dinamo, doznaje se na sudu.

Izvanraspravno vijeće je, na nejavnom ročištu, ocijenilo prijedlog Uskoka za određivanje istražnog zatvora osnovanim te je rješenjem odredilo istražni zatvor protiv Zorana Mamića, jer se nalazi u bijegu, a koji počinje teći trenutkom uhićenja, izvijestio je sud.

Rješenje nije pravomoćno, jer se na njega može žaliti, o čemu odlučuje Visoki kazneni sud.

Protiv Zdravka i Zorana Mamića i još petorice okrivljenika na osječkom Županijskom sudu u tijeku je suđenje temeljem druge optužnice Uskoka, na koje se Zoran Mamić uredno odazivao, do odlaska u BiH, u travnju 2021.

Uz Zdravka i Zorana Mamića optužnicom Uskoka obuhvaćeni su Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan, a tereti ih se da su izvlačenjem novca u sklopu zločinačkog udruženja NK Dinamo oštetili za 200 milijuna kuna, prenosi Index.

Dnevnik.ba

26. rujan 2021 16:05