StoryEditor
imućni bjegunci

Zoran Mamić kupio ogroman stan u središtu Mostara

Piše desk  /  19.07.2022., 12:37h

Dok Zdravko Mamić gradi kuću u Ljubuškom u blizini vodopada Kravice, njegov brat Zoran više je gradski tip. Kupio je stan od preko 200 kvadrata na petom katu zgrade u Ulici kardinala Stepinca, tik uz Neretvu, a potom zauzeo i zajedničku mansardu svih stanara, te na njoj napravio igralište za djecu, piše hercegovina.info.

Tako mlađi Mamić ima oko 500 četvornih metara prostora u središtu Mostara(stan+mansarda), s pogledom na Neretvu i terasu restorana u prizemlju, lokaciju kakvu sebi malo tko u Mostaru može priuštiti.

Na mansardi je instalirana kućica za djecu, ljuljačka i ostalo, oprema na kojoj bi pozavidjeli i gradski parkovi, a i kada su u pitanju obrazovni i odgojni programi Mamić je izabrao najskuplje i privatne ustanove u Mostaru.

Zdravko pak gradi impozantno imanje u Ljubuškom, a u tijeku je i biznis sa solarima.

Hrvatska Mamića mlađeg traži zbog pravomoćnosti presude kojom je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i osam mjeseci, a drugi se odnosi na ponavljanje sudskog postupka za ukinuti dio iste te presude suda u Osijeku.

Sud BiH je prije dvije godine po istom slučaju odlučio u predmetu Zdravka Mamića te odbio zahtjev Hrvatske.

Novo rješenje po ovom pitanju dostavljeno je sredinom ovog mjeseca ministarstvu pravde, a očekuje se da će biti kao i prvo.

Dnevnik.ba

04. listopad 2022 05:01