StoryEditor
direktor gp bih

Zoran Galić tužio Vladu Federacije BiH

Piše desk  /  09.04.2022., 08:56h
Zoran Galić, aktualni direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, tužio je Vladu Federacije BiH. Pripremno ročište u predmetu Galić protiv Vlade FBiH zakazano je za 26. travanj ove godine.

Galić smatra problematičnim to što je Vlada FBiH prekoračila svoja ovlasti, te se i de facto i de jure stavila iznad Neovisnog odbora koji je zajedničko tijelo oba doma Parlamenta FBiH zaduženo za imenovanje čelnih ljudi FUP-a.

U međuvremenu je Neovisni odbor Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine raspisao natječaj za izbor direktora FUP-a.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u srpnju prošle godine nije prihvatila nijednog od sedam kandidata koje je predložio Neovisni odbor Parlamenta FBiH.

Predloženi kandidati bili su Zoran Galić, Milan Galić, Ensad Korman, Robert Perić, Ljuban Frljić, Mustafa Hujdurović i Zoran Čegar.

Lista kandidata koju je načinio Neovisni odbor nakon provedene natječajne procedure izgledala je ovako: Ukupno osvojenih 97 bodova ima Zoran Galić, a zatim slijede Milan Galić s 96 bodova, Ensad Korman s 89,5 bodova, Robert Perić s 89 bodova, Ljuban Frljić s 83,3 boda, Mustafa Hujdurović sa 79,6 bodova i Zoran Čegar s ukupno osvojenih 78,8 bodova.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:16