StoryEditor

Žohar joj ušao u uho: Devet dana ga nisu mogli izvaditi

Piše D  /  05.05.2018., 02:05h

Dok je spavala, Katie Holley (29) s Floride je u uho ušao žohar. Otkrila ga je ujutro, kada je napipala njegove noge kako vire iz njenog uha. Njezin je muž pincetom je pokušao izvaditi bubu, ali je uspio izvući samo dva kraka. Katie je potom otišla na hitnu, jer je buba nastavljala ulaziti dublje u njezinu kožu.

Liječnici su uklonili bubu, ali je i devet dana kasnije Katie nastavila osjećati bol i gubila sluh u tom uhu, nakon čega je doktor odstranio još šest komadića dijelova tijela insekta. Potom joj je otorinolaringolog uklonio i glavu žohara, gornji torzo, preostale udove i antene.

- Rekao mi je da je najmanje jednom mjesečno iz ušiju pacijenata vadi bube, a da sam tog dana ja bila druga kojoj je to napravio - rekla je Katie. 

Smatra se da žohari ulaze u ljudske uši u potrazi za hranom.

Liječnici su Katie u uho dali anesteziju, koja je probudila insekta

- Osjećaj bube smještene u vrlo osjetljivom dijelu vašeg tijela nije ni malo ugodan - rekla je Katie.

Profesor Coby Schal s Državnog sveučilišta u Sjevernoj Karolini, koji proučava insekte rekao je za National Geographic da nije neuobičajeno da se u čovjekovom uhu nađe žohar.

- Oni traže hranu posvuda. Vosak koji proizvode naše uši može im lako biti privlačan - rekao je Schal.

Neel Raithatha, doktor koji vodi The Hear Clinic, kliniku za probleme sluha u Oadbyu u Leicestershireu, prošlog je mjeseca iz uha svog pacijenta izvadio komad olovke koji je u uhu bio godinama. 

Olovka je bila u potpunosti prekrivena ušnim voskom, a u uho je dospjela tako što je pacijentu, koji iz navike uho češe olovkom, komadić olovke otpao i zaglavio se. 

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 06:53