StoryEditor
celebrity

Znate li pravo ime Alena Islamovića? Prestao ga je koristiti zbog glazbene karijere

Piše desk  /  08.08.2022., 22:54h

Nekadašnji pjevač Divljih jagoda i Bijelog dugmeta Alen Islamović zapravo se ne zove ovako. Odlučio je prestati koristiti svoje pravo ime jer je smatrao da ono nije bilo prigodno za njegov imidž.

Naime, grupa Divlje jagode je početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća postajala sve popularnija, a producentima je privukao pažnju mladi pjevač Alija Islamović.

"Kada se dogodio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg Jugotona došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da koristi umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom", kazao je neimenovani izvor za Kurir.

"On se malo nećkao, nije htio mijenjati svoje ime, ali ubrzo je popustio i poslušao savjet nadređenih. Danas gotovo nitko ne zna da se Alen zapravo zove Alija", dodao je izvor. Pjevač je jednom prilikom potvrdio da su ovi navodi istiniti.

"Točno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju", objasnio je. Islamović za Novu.rs.

Dnevnik.ba

04. prosinac 2023 08:21