StoryEditor

Znate li gdje je Drago Ćosić nakon otkaza na HRT-u? Jednu stvar ne želi raditi

Piše D  /  29.11.2019., 10:11h

Nakon što ih je prije više od dvije godine prvi put izgubila, Hrvatska radiotelevizija (HRT) ipak je, nakon višemjesečnih pregovora, uspjela osigurati prava prijenosa Europskog nogometnog prvenstva 2020. te tako vatrene vratiti na svoj ekran. Objavljeno je to jučer na izvanrednoj HRT-ovoj konferenciji za medije kao “velika i dobra vijest”.

"Prije dvije godine HRT se našao u poziciji da se nije mogao nositi i konkurirati svojom ponudom ostalim televizijskim kanalima, no odlučili smo uložiti dodatne napore i ipak otkupiti prava za EP. I u tome smo uspjeli", pohvalio se i glavni ravnatelj HRT Kazimir Bačić dometnuvši da se iduće godine navršava 60 godina od prvog Europskog nogometnog prvenstva pa će se zbog toga, odlukom Uefe, utakmice igrati u 12 država i 12 gradova. Na novinarsko pitanje koliko je novca HRT morao dati da bi osigurao pravo na prijenose EP-a, Bačić je odgovorio da je cijena bila na razini ponude iz 2017., ali da precizan iznos ne može reći jer je to poslovna tajna.
 
HRT će ove subote od 18 sati prenositi ždrijeb skupina EP-a iz Bukurešta, a na ekranu HTV-a moći će se pratiti i iduće Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. koje se održava u Kataru. Zanimljive su bile reakcije čitatelja Večernjakova portala na vijest o povratku hrvatske reprezentacije na ekrane HTV-a. – A Drago Ćosić? – upitao je jedan čitatelj, jedan od čak 85 posto onih koji su se u našoj anketi izjasnili za povratak legendarnoga komentatora na male ekrane.

Drago Ćosić je nakon SP-a u Rusiji dobio otkaz na HRT-u zbog navodne preprodaje ulaznica za moskovski finale. Nakon toga je pokrenuo svoju tvrtku preko koje je vanjski suradnik Hrvatskog rukometnog saveza, a s HRT-om je na sudu. Presudi li sud u njegovu korist, HTV bi ga morao vratiti na posao, a onda, tko zna – možda će sljedećeg ljeta ponovno biti zvijezda malih ekrana. 

Drago Ćosić ne želi izlaziti s izjavama u javnost već po savjetu odvjetnika u tišini čeka odluku suda. Podsjećamo, finale SP-a 2018. bila je posljednja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije koju je prenosio HTV. Od jeseni 2018. godine svi prijenosi bili su na Novoj TV; Liga nacija, prijateljske utakmice i nastupi vatrenih u kvalifikacijama za EP 2020. Vatreni se vraćaju na Novu TV u jesen 2020. godine kada ponovno kreće Liga nacija. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:41