Article_Top_970x250

Zlostavljačica iz Laktaša djevojčicu iz Njemačke držala kao robinju

raspisana crvena interpolova tjeralica

Zlostavljačica iz Laktaša djevojčicu iz Njemačke držala kao robinju

lis 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevni avaz

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu tjeralicu za Slavojkom Marinković (52) iz Laktaša, koja je, zajedno sa suprugom Milenkom, osuđena za okrutno ponašanje prema Njemici Bettini Siegner, koja je bila zatvorena godinama na njihovom imanju u selu Karavlasi kod Kalesije.

Nakon otkrića o zlostavljanju njemačke djevojčice koju su tretirali kao robinju, u Općinskom sudu u Kalesiji Milenko Marinković je, poslije sporazumnog priznanja krivnje, osuđen na dvije godine zatvora, a njegova supruga Slavojka na 18 mjeseci.

Par je optužen da je od kraja 2005. do 17. svibnja 2012. godine u zaseoku Karavlasi držao zatvorenu Bettinu Siegner, koju su fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj teške tjelesne ozljede, izgladnjivali je i tjerali da radi teške fizičke poslove. Slučaj koji je šokirao svjetsku javnost otkriven je 15. svibnja 2012. godine, kada ga je policiji prijavio Sead Makalić, stanovnik susjednog sela Gojčin, piše Avaz.

Bettina je zatočena s 13 godina kada je njena majka Kristina Siegner, kojom se Marinković oženio zbog “papira”, došla iz Njemačke živjeti u BiH.

Betina postaje robinja obitelji Marinković i, sve dok je policija nije odvela, morala je trpiti batine, a zlostavljači su je održavali u životu hranom za životinje i starim kruhom. U ožujku 2016. Karavlahe kod Kalesije, zaseok strave i užasa, napustila je i obitelj Marinković, a mještani Gojčina ne znaju lokaciju na kojoj su se skrasili.

Za Slavojkom se traga jer se vjerojatno nije odazvala pozivu na izdržavanje kazne, a Sud sumnja da je pobjegla  iz BiH.

Bettina se vratila u Njemačku kod oca Alfreda i starije sestre Anet, koji žive u okolini Hannovera. Bettinina majka Kristina je protjerana iz BiH, a u Njemačkoj je osuđena jer je kćerku odvela u Karavlahe, gdje je bila zlostavljana, a ona nije ništa učinila da to spriječi.

Dnevnik.ba