StoryEditor

ZLATNI LJILJAN DOSLJEDAN: Komšić je 2006. proučio hatmu za duše šehida

Piše D  /  21.11.2018., 10:11h

Društvene mreže večeras je osvojila fotografija izvještaja Dnevnog avaza iz 2006. godine na kojoj Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, a tada izabran prvi puta bošnjačkim glasovima za hrvatskog  člana državnog vrha, uz ex-reisa Cerića i muftije Islamske zajednice proučava hatmu poklonjenu pred duše šehida, kako je to i navedeno u Avazovom tekstu. 

Komšić je na fotografiji također kako se vidi proučio islamsku molitvu za šehide 2006. godine u sarajevskoj Medresi kada je prvi put bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Uz Komšića na fotografiji su i tadašnji reis, poglavar Islamske zajednice u BiH, Mustafa ef. Cerić i Haris Silajdžić, tadašnji bošnjački član Predsjedništva BiH. 

Komšić je  i 2010. godine, u svom drugom mandatu, također odavao počasti poginulim šehidima, odnosno, borcima tzv. Armije BiH koje Bošnjaci -muslimani nazivaju šehidima - vojnicima koji su poginuli u džihadu i na Allahovom putu.  Tada se poklonio i generalu tzv. Armije RBiH, Rasimu Deliću, osuđenom pred Haaškim tribunalom. 

Sam Komšić je nositelj najvećeg ratnog priznanja tzv. Armije BiH - Zlatni ljiljan. 

Hrvatski mediji u BiH danas su objavili fotografiju na kojoj je Komšić sa skupinom vojnika tzv. Armije BiH na njihovom položajima 1993. godine kada su napadali hrvatski gradić Kreševo u Središnjoj Bosni. 

Komšić je od jučer inauguriran u Predsjedništvu u Sarajevu i ovo je njegov treći mandat kojeg je osvojio zahvaljujući bošnjačkim glasovima, SDA-ovom inženjeringu i pomoći Islamske zajednice u BiH. Time su Bošnjaci po treći puta nametnuli Hrvatima u BiH hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

Dnevnik.ba 

18. travanj 2024 03:12