StoryEditor

Zlatko nije izdržao: Ne želim biti podanik

Piše D  /  30.04.2020., 07:04h

Već sada bivši član Demokratske fronte Zlatko Miletić danas je za "Avaz" prokomentirao svoju ostavku, odnosno napuštanje ove stranke. Kazao je da stranku napušta, simbolično, 1. svibnja, za Praznik rada.

- Odnosom prema Korona-zakonu pokazali su svoj stav prema radnicima. Pokazali su da su politički oportunisti, a ja ne želim da budem dio toga. Pokazali su podanički odnos prema SDA i ja opet ne želim biti dio te priče. A dovoljno govori i činjenica da se nitko nije oglasio ni kad je u pitanju afera s nabavkom respiratora - kazao nam je Miletić.

 

Nastavlja samostalno

Dodao je da svoju političku karijeru nastavlja samostalno.

- Sve ostalo može se pročitati u priopćenju za javnost koje sam uputio - zaključio je Miletić.

Podsjetimo, Miletić je danas priopćio da je kroz analizu rada u posljednjih 45 dana od izbijanja pandemije "očigledno da izvršna vlast kroz famozne krizne stožere svojom nekompetentnošću ne pronalazi adekvatan odgovor na ključna društvena pitanja prouzrokovana pandemijom".

- Ona ostaje zarobljena u partitokratskoj i nacionalnoj konfrontaciji kao obrascima vladanja protkanim klijentelizmom, korupcijom, pa i kriminalom nerijetko kroz izvaninstitucionalno djelovanje. U nedostatku mogućnosti organizacionog djelovanja da utječem na navedene procese, glavni tajnik Demokratske fronte, obavještavam vas da od 1. svibnja 2020. neću više obavljati tu dužnost - naveo je Miletić u priopćenju za javnost.

Dodao je da, sagledavajući činjenicu da se pojedini dužnosnici poltronski ponašaju prema nositeljima izvršne vlasti te na taj način indirektno sudjeluju u nastavku agonije u kojoj se nalazi bh. društvo, osjeća potrebu da samostalno i nezavisno djeluje kroz institucije Bosne i Hercegovine, a u interesu svih njenih građana.

Miletić je istaknuo da osjeća potrebu da iskaže poštovanje prema divnim ljudima u Demokratskoj fronti, običnim članovima - građanima i da iskaže zahvalnosti što je imao priliku da ih upozna te im želi zahvaliti na suradnji.

 

Resetovati bh. društvo

- Potrudit ću se da svakome od vas i svakom građaninu Bosne i Hercegovine stavim na raspolaganje svoje skromno znanje i iskustvo da u narednim godinama ovo zlo prevaziđemo zajedno na način da ovu situaciju iskoristimo da u potpunosti resetujemo bosanskohercegovačko društvo radi rehabilitacije stvarnih društvenih ljudskih kvaliteta i vrijednosti - poručio je Miletić.

12. travanj 2024 13:38