StoryEditor

Zlatko Dalić: Ovu pobjedu i plasman na Euro posvetio bih Vukovaru i Škabrnji

Piše D  /  16.11.2019., 11:11h

Ponos i sreća moj je osjećaj. Čestitam našim dečkima na pobjedi i prvom mjestu u grupi. Ovu pobjedu i plasman posvećujem Škabrnji i Vukovaru, rekao je Zlatko Dalić nakon velike pobjede i plasmana na Euro 2020.

"Vatreni" su pobijedili Slovačku 3-1 i nakon preokreta izborili mjestu među 24 najbolje selekcije Starog kontinenta.

A što je izbornik htio reći oko izbora Rujevice za stadiona domaćina ovako važne utakmice nije decidirano htio reći. Ipak, priznao je i svoj dio odgovornosti.

- Ovako velike utakmice treba igrati pred 35.000 ljudi. Ja sam bio taj koji je odlučio gdje će se igrati utakmica. Želim da se igra u cijeloj Hrvatskoj, ali možda je prva protiv Azerbajdžana trebala biti ovdje, a ostale u Zagrebu i Splitu. No to sad nije bitno. Prošli smo na Euro i trebamo slaviti - rekao je izbornik.

Slovaci su poveli i na odmor otišli s vodstvom 1-0, ali Dalić nije gubio vjeru da možemo okrenuti.

- Nisam bio zabrinut, igrali smo dobro u prvom dijelu. Rekao sam da ne smijemo gubiti glavu i srljati, biti nervozni. Čim smo dali gol, preporodili smo se i to je bila prava Hrvatska, ali i prvo poluvrijeme je bilo dobro. Hvala svima oko reprezentacije, svima koji navijaju za nas. Ponovo smo Hrvatsku učinili sretnom zemljom i, ako Bog da, opet ćemo se veseliti svi skupa - kaže Dalić za Novu TV.

Debitirao je Dino Perić, igrali su i Duje Ćaleta-Car, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Bruno Petković odavno je glavni igrač... Puno je novih imena bilo Dalićev oslonac u ovoj utakmici.

- Ti mladi igrači odigrali su kao veterani. Dobivamo širi izbor igrača, stalno govorim kako nam trebaju ti mladi - rekao je Dalić.

- Da, naravno da mi je pao kamen sa srca. Ako se ne varam, poslije 2008. ovo su nam najbolje kvalifikacije. Bili smo uvjerljivo prvi. Uvijek se kod nas stvara mala nervoza i pritisak, ali to je normalno. Ovi su dečki zaslužili Europsko prvenstvo i ovo je bila kruna svega što smo radili poslije Svjetskog prvenstva, pišu 24sata.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:00